Wednesday, January 27, 2010

Seriuskah KITA??



Bismillah hirrahman nirrahim..
Dengan Nama ALLAH yang maha pengasih maha penyayang
Assalamualaikum w.h.r

selawat utk junjungan mulia kekasih ALLAH nabi Muhammad s.a.w,,keluarga baginda,,sahabat2,,para tabi',,tabi' tabi'in,,serta pada sesiapa shj yg tetap & terus mengakui kalimah LAILAHAILALLAH...

alahamdulillah,,dgn izin NYA ana masih d beri kesempatan untuk merasai nikmat nyawa,,serta kesempatan utk publish post ini..sekian lama ny blog ini menyepi akhirny dpt jg d update ats izin dari NYA..

Ini lah post yg prtama bg thn baru ini thn 1431 H..huuu,,sibukk???
xla..ap yg sibuk ny?? mana dia masa yg ALLAH bg tu?? jgn2 sbuk dgn maksiat..sahh..maksiat la tu!!

mana x ny,,nk kata sbuk cari cinta ALLAH mana bukti ny..cukup ke dgn memegang kata2"I'm busy seeking 4 da love of ALLAH"???(ana la 2,,juz motivate diri)..wahai diri yg HINA ini..cukup2 la tuhh..

serius xni???
serius x nk hadapi SAKARATUL MAUT??
SERIuS x nk hadapi Alam barzakh??
serius x nk hadapi Malaikat Maut??
serius x nk trima buku amalan??
serius x dlm beribadah??
serius x nk SYURGA DIA??
serius x nk jauihi NERAKA NYA??
SERIUS X NK BERJUMPA DGN ALLAH...
masyaallah..serius xni???!!!!

tepuk dada tanya IMAN..

dah tu ap persiapan,,cukup ke dgn keinsafan & penyesalan???
jgn hanya pndai mnasihati & menyampaikn..mana bukti ny
bagaimana dgn pesanan "mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" (61:2)..

sempat lg ke utk mengatakan..
>>sekajap lagi pn sempat
>>aku xkuat
>>guna kaedah yg last la "tegah kemungkaran di hati je" kira ok la 2
>>hari esk masih ada
>>nanti2 lah,,aku sibuk skrg ni
>>tenguk la nanti bila senang..

masing2 akn dtg menghadap ALLAH dgn nasib & buku amalan masing2,,
pandai2 la fikir & bertindak,,
pandai2 la atur cara hidup,,
pandai2 la buat keputusan

Pesanan buat diri & sahabat skalian..keseriusan kita utk mengahadapi hari pengadilan akn menentukan nasib kta d sana,,

pesanan dari ALLAH
>>(2:207-208)
>>(25:75)
>>(33:21)
>>(33:35)

afwan kathira,,ana xsempat nk kupas satu2 ayt,,jka ad pandangan & perkongsian sila2 la comment..
buat sahabat seperjuangan,,INGAT!! Allah SENTIASA ad bersama kita!! jgn takut jgn gentar,,jadilah "orang asing @ penyeberang jalan" (hadith 40:An-Nawawi)

renung2kn & slmt beramal!!!..^_^ salam..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget